History of education



     Din punctul meu de vedere, sistemele educationale si-au pus bazele cu foarte mult timp in urma. Istoria educatiei este importanta pentru a realiza cand de mult s-a dezvoltat lumea in aceasta arie. Pentru inceput, luam in considerare Egiptul Antic iar apoi continuam cu pasii urmatori pe care i-a facut educatia.
     In primul rand, scrisul a fost dezvoltat in diferite societati antice in jurul globului pamantesc, dintre care putem enumera hieroglifele in Egipt si sistemul fenician in Grecia. Oamenii au inceput sa foloseasca diferite materiale pentru scriere. Unul dintre acestea fiind dat de romani, care foloseau table din ceara si stilouri din metal, astfel ca tablele puteau fi sterse si refolosite. Grecii au inceput sa foloseasca texte scrise pentru a preda copiilor, ceea ce au pus bazele cartilor de astazi. Romanii au deschis scoli unde ii invatau pe copii lucruri de baza si modalitati de socializare. De exemplu, in Egipt a fost creata biblioteca din Alexandria, care a fost cea mai importanta in Lumea Antica, iar in India, au fost oferite diplome la terminarea scolilor si uneori si alte cursuri post-absolvire. Un pas important al sistemului educational a fost elaborarea diferitelor modalitati de a pune in valoare si partea practica a studiilor, in special pentru teologi, medici si avocati. De exemplu, importanta umanismului in Renastere a avut un impact destul de mare asupra educatiei de asemenea, aparand 5 materii de uman: gramatica, poezia, istoria, retorica si filozofia morala. De asemenea si metodele stiintifice au cunoscut un avant puternic, dezvoltand mai mult un spirit empiric si punand bazele pentru diferite subiecte precum biologie, anatomie si astronomie. 
     In al doilea rand, educatia a fost pusa in centrul atentiei de noile legi. Actul pentru scoala Elementara si Secundara din 1965 a introdus un nou sistem pentru educatia publica. In acelasi an au fost promovate si institutiile de invatamant superior, iar studentii au fost incurajati si ajutati financiar sa mearga la aceste institutii. Computerele au cunoscut o noua atributie fiind folosire ca materiale de predare in scoli, si nu doar pentru scopul pe care il aveau la inceput, de cercetare. De atunci, din punctul meu de vedere, calculatoarele au devenit un atribut foarte important in educatie, atat in cadrul scolii cat si in afara lui. Consider ca, aparitia tabletelor si smartphone-urilor a avut un rol important prin faptul ca a revolutionat sistemul educational, acestea fiind folosite aproape in permanenta atat de profesori cat si de studenti. De asemenea, social media si blogurile au dat oportunitatea oamenilor de a invata oricum, oriunde si oricand. Studentii s-au folosit de social media pentru a se conecta cu alti tineri cu aceleasi interese de invatare, iar profesorii s-au folosit de acest lucru, dandu-le studentilor teme incluzand social media. Prin dezvoltarea unor platforme online, precum Wikipedia, informatia si educatia in acelasi timp a devenit accesibila oricui. 
     In concluzie, cunostintele deschise, dintr-un sistem deschis de invatamant va lua locul sistemului normal in care exista carti, creand un sistem nou de consum si de utilizare a informatiei. Dupa parerea mea, cererea pentru un sistem educational superior va fi tot mai mare, acesta cunoscand o dezvoltare continua si crearea unor programe pentru a face acest lucru. Cred ca, rolul profesorilor nu va disparea, dar acestia vor avea responsabilitati de supraveghere mai mult decat de corectare. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tehnologiile asistive.

Ce întelegem prin noile tehnologii?

Noile tehnologii în educația secolului XXI